MIIT: vil formulere natriumionbatteristandard i riktig tid

MIIT

Bakgrunn:

Som dokument nr. 4815 på den fjerde sesjonen av den 13. nasjonale komiteen til den kinesiske folkepolitiske rådgivende konferansen viser, har et medlem av komiteen fremmet et forslag om igorisk utvikling av natriumionbatterier.Det er ofte ansett av batterieksperter at natriumionbatterier vil bli et viktig supplement til litiumion, spesielt med lovende fremtid innen stasjonær lagringsenergi.

Svar fra MIIT:

MIIT (Ministry of Industry and Information Technology of the People's Republic of China) svarte at de vil organisere relevante standardstudieinstitutter for å sette i gang formulering av standard for natriumionbatteri i riktig fremtid, og gi støtte i prosessen med standardformuleringsprosjektinitiering og godkjenning .Samtidig, i samsvar med nasjonale retningslinjer og industritrender, vil de kombinere relevante standarder for å studere relevante forskrifter og retningslinjer for natriumionbatteriindustrien og veilede den sunne og ryddige utviklingen av industrien.

MIIT uttalte at de vil styrke planleggingen i "14. femårsplan" og andre relaterte politiske dokumenter.Når det gjelder fremme av banebrytende teknologiforskning, forbedring av støttepolitikk og utvidelse av markedsapplikasjoner, vil de utføre toppnivådesign, forbedre industripolitikk, koordinere og veilede høykvalitetsutviklingen av natriumionbatteriindustrien.

I mellomtiden vil departementet for vitenskap og teknologi implementere nøkkelspesialprosjektet "Energy Storage and Smart Grid Technology" i løpet av perioden "14. femårsplan", og liste opp natriumionbatteriteknologi som en deloppgave for å fremme den store -skala, rimelig og omfattende ytelse for natriumion-batterier.

I tillegg vil relevante avdelinger gi støtte til natriumion-batterier for å akselerere transformasjonen av innovative prestasjoner og til kapasitetsbygging av avanserte produkter;optimalisere relevante produktkataloger i tide i henhold til utviklingsprosessen til industrien, for å akselerere bruken av høytytende og kvalifiserte natriumion-batterier innen nye energikraftverk, kjøretøyer og kommunikasjonsbasestasjoner.Gjennom produksjon, utdanning, forskning og innovasjonssamarbeid vil natriumion-batterier fremmes til full kommersialisering.

Tolkning av MIIT-svar:

1.Bransjeeksperter har nådd en foreløpig konsensus om bruken av natriumionbatterier, hvis utviklingsutsikter har blitt godkjent av offentlige etater i foreløpige evalueringer;

2.Anvendelsen av natriumionbatteri er som et supplement eller hjelpemiddel til litiumionbatteri, hovedsakelig innen energilagring;

3.Kommersialiseringen av natriumionbatterier vil ta litt tid.

项目内容2

 


Innleggstid: Nov-01-2021